* Mars 2024: Åter igen Artist in residence på Hotel Chevillon i Grez-sur-Loing i Frankrike, genom Stiftelsen Grez-sur-Loing. Jag kommer arbeta hela månaden i Grez, och bor i Carl Larssonateljén.

*Januari 2024: Jag har fått en inbjudan att ställa ut separat på Svenska Klubben/Cercle Suedois i Paris! Utställningen pågår 4-24 juni, mer info kommer.

*December 2023: Jag är antagen med två oljemålningar på årets Dala-Konst på Dalarnas Museum i Falun.

* Oktober 2023: Artist in residence på Hotel Chevillon i Grez-sur-Loing i Frankrike, genom Stiftelsen Grez-sur-Loing. Vistelsen blev fantastiskt lyckad och jag kom hem med runt 20 mindre oljemålningar, 15 pasteller, några akvareller och ca.100 teckningar. Jag kommer återvända i mars 2024 för att arbeta i Grez hela månaden. Vistelsen är då sponsrad av Claes Moser.

* Oktober 2023: Separatutställning på Station Grön, Rättvik.

* Maj 2022: Årets Konst runt Siljan genomfördes som alltid under Kristi Himmelsfärdshelgen, med runt 5000 besök i 26 ateljéer. www.konstruntsiljan.se

* Mars 2023: Separatutställning på Karlskoga Konsthall 4-18/3.
Vernissaget avslutades med ett Artist Talk. Karlskoga Kommun gjorde ett inköp.

* Oktober 2022: Arbetsresa till Paris. Jag besökte flera museer och konsthistoriska platser kopplade till impressionisterna; mycket givande och intressant! Kunde räta ut en hel del frågetecken i mitt eget forskande i deras historia.
Jag kom dessutom hem med runt 55st egna skisser i bagaget.

* Maj 2022: Årets Konst runt Siljan genomfördes som alltid under Kristi Himmelsfärdshelgen, med runt 5000 besök i 26 ateljéer. För min del blev det snudd på en rekordhelg. www.konstruntsiljan.se

* April 2022: Tilldelad nytt stipendium av Region Dalarna, med syfte att producera en kort presentationsfilm.

* Mars 2022: Fantastiskt nöjd med separatutställningen "i tid och otid" på Leksands Kulturhus. Så många besökare, så många bra samtal och reflektioner!

* Februari 2022: Mitt vernissage och pågående utställning har blivit mycket välbesökt. Flera hundra besökare har kommit till Leksands Kulturhus, och jag har genomfört visningar för olika grupper, och fler är bokade.

* Januari 2022: Massor av arbete med att förbereda min kommande jubileumsutställning på Leksands Kulturhus. Det är 40år sedan debut, och jag utlovar en hyllning till friluftsmåleri, salonger och antika ramar!

* December 2021: Jag har skämt bort mig genom att beställa de finaste torrpastellkritor som finns; från Henri Roché i Paris, vilka på sin tid levererade till bla Degas och Sisley. Papperet är färgat "sandpapper" från Sennelier, också de från Paris, och jag hoppas kombinationen blir fin.

* December 2021: Hösten och vintern har jag hittills ägnat mycket tid åt att förbereda min stora separatutställning i februari.

Jag har också införskaffat skulpturlera och gjort mitt första försök; en dansös.
Fantastiskt taktil upplevelse som gav mersmak.
Återstår att se om hon klarar att brännas i en ugn utan att spricka.

* Oktober 2021: Tecknar och målar på södra Öland under några milda höstdagar. Jag försöker lära mig torrpastell som i princip är nytt för mig; en härlig teknik som jag trivs bra med så här långt.

* September 2021: Portfoliovisningen för Statens konstråd, Moderna museet, mfl gick bra, och det var roligt att få vara med om. Nu återstår att se om de köper in friluftsmåleri eller inte, jag gjorde mitt bästa för att tydliggöra min syn på genren, hur jag arbetar osv. Konkurrensen är såklart stor.
I övrigt arbetar jag med en stor beställning samt friluftsmålar när jag kan.

* September 2021: Jag är uttagen till Statens Konstråds portfoliovisning i Dalarna, via presentation över nätet; blir intressant att se hur det fungerar.

* Juli-Augusti 2021: Målar så mycket jag kan och orkar, både ute och i ateljén.
Genomfört kurs på Hildasholm med 7 deltagare som kämpade sig igenom ordentliga regnskurar, men ändå med mycket gott resultat.
Däremellan jobbar jag med koppargrafik, och har hunnit iväg på enstaka turer i Dalarna och Uppland.

* Juni 2021: har för första gången testat min målarbåt. En hel del på utrustningssidan som skall stämma för att det skall fungera bra. Det blev en snabb atmosfär som test.

* Juni 2021: årets kurs på Zorngården genomförd, delvis i regn och rusk men ändå med gott kämpande elever som gjorde mycket bra ifrån sig. Nästa kurs blir på Hildasholm i Leksand, skiftet juli/augusti.

* Juni 2021: Det nordiska ljuset är åter, och jag försöker måla iaf något varje dag, helst utomhus såklart.

* Maj 2021: Tyvärr måste jag meddela att jag inte kommer delta i årets Konst runt Siljan, pga hastigt uppkomna omständigheter som jag inte kan påverka. Ledsen för detta, men privata ateljébesök kan bokas framöver.

* Maj 2021: Jag har tilldelats Konstnärsnämndens krisstipendium 3; det andra stipendiet därifrån under pandemin. Mycket tacksam för detta!

* April 2021: Av Region Dalarna tilldelat hemmaresidens påbörjat i syfte att utveckla min grafiska teknik, inkl etsning med salpetersyra.

* April 2021: Deltar över påsk i en liten utställning på Villa Långbers i Tällberg tillsammans med Pia Ulin, Josefin Wedel, Kina Björklund, Maja Daniels och Mats Svensson.

* Mars 2021: Jag har ägnat tid åt dels friluftsmåleri som vanligt, men också mer ateljémåleri i större format. Inomhus blir det en helt annan sak, och jag kan ta det lugnare, nyttja materialet, skruva på min teknik och tolka mer.
På ett sätt skulle man kunna säga att jag kommer konstnären närmare, än "enbart" målaren. Kanske i grund och botten en mognad att våga bryta lite ny mark?

* Februari 2021: Som en av sju konstnärer har jag tilldelats Region Dalarnas hemmaresidens i syfte att utveckla min kunskap om koppargrafik.

* Januari 2021: Kyligt friluftsmåleri i temperaturer nedåt -15C ställer krav på att man är lite extra förberedd för att kunna hålla ut i kylan, och det går.

* Januari 2021: Påbörjar skissandet med en stor och komplicerad privat beställning vilken kommer ta våren och kanske del av sommaren i anspråk. Varvar med fritt arbete.

* Januari 2012: en av mina målningar syns under ett hemmahosreportage i Antikrundan. Det är Claes Moser som förevisar hur han hänger konst i fantastiska Villa Akleja.

* Januari 2021: Ägnar mig en del åt att utveckla mitt måleri i ateljén, vilket skiljer sig en del från att måla i fält. Man kan under bekväma förhållanden och utan tidspress ge sig själv större möjlighet att experimentera och att tolka i sitt måleri. Härvid ser jag att jag kan prova för mig nya manér, och förstärka sådant jag håller tillbaks i friluftsmåleriet.

* December 2020: Deltar på samlingsutställning på Station Grön i Rättvik, tom 12/1.

* December 2020: jag är beviljad krisstipendium 2 från konstnärsnämnden, ett välkommet tillskott i dessa tuffa tider!

* November 2020: Efter inbjudan av Zornmuseet har jag målat min bild av Gustav Vasa till vinterutställningen "Bilden av en kung". Den föreställer Vasa vilandes, vilket jag tyckte var dags efter 500år på skidor.
För att anknyta till Zorns tid målade jag den i jugendstil.

* Oktober 2020: Jag deltar i utställningen "Måla med vatten" på Leksands Kulturhus. Där ingår också verk av Hugo Alfvén, Marie Kröyer, GT Wallén, mfl.

* Augusti-September 2020: Jag finns nu porträtterad i magasinet Gods & Gårdar, vilka besökte mig förra sommaren inför denna artikel.

* Juli 2020: Deltog som inbjuden instruktör på Carl Larssongårdens skaparhelg, där barnen erbjöds fina kreativa aktiviteter. Succé!

* Juli 2020: Målerikurserna på Zorngården och Hildasholm genomfördes med duktiga och nöjda deltagare. Vi fick mycket tid i etern denna gång, med inslag på TV4 morgonsoffan, Aftonbladet, Falu-Kuriren och Dalabygden.

* Juni 2020: Årets målarkurser planeras nu, och det känns extra kul att kunna erbjuda två kurser på Zorngården i Mora.
Som vanligt blir det även kurs på Hildasholm i Leksand.

* Maj 2020: TYVÄRR ÄR ÅRETS 'KONST RUNT SILJAN' INSTÄLLT! Det går ändå bra att kontakta mig för privata besök: anders@artofnature.se

* Mars 2020: Trots coronatider kunde vi öppna och genomföra vernissagen för min och Kjell Jansons utställning på Mora Kulturhus, och vi räknade in ett 80-tal besökare.

* Februari 2020: Det går framåt med koppargrafiken; jag har etsat några nya plåtar, och fler är på gång. Jag lyckas bättre och bättre med trycktresultatet i den gamla tryckpressen.
Jobbar också på inför utställningen på Mora Kulturhus om några veckor.

* Januari 2020: Nytt konstår påbörjat, och min egen lilla grafikverkstad är nu igång. Jag har gjort flera torrnålar som jag nu experimenterar med i tryck, tillsammans med några tidigare etsningar. Snart kommer jag etsa några nya motiv.

* November 2019: Jag och Maria Klevemark arrangerar öppen kroki i Leksand, vilket fått god uppslutning, och vi arbetar med en mycket duktig modell.

* November 2019: Går i vinter i lära hos grafikmästaren Jordi Arkö, där vi koncentrerar oss på etsning, torrnål och tryckteknik. Jag kommer själv inreda en egen liten grafikverkstad i mitt hem, och lånar in en fin gammal Krause tryckpress med god proveniens, bla utställd på Zornmuseet.

* Oktober 2019: Jag har genomfört en veckas arbetsresa i Budapest och konstnärsbyn Szentendre där jag tecknat och målat dessa vackra platser.

*Oktober 2019: Utställningen "Under Molnen" på Galleri Hörnan i Falun pågår 3/10-4/11. Galleriet är samlokaliserat med stadsbiblioteket mitt i stan.

* Augusti 2019: Magasinet "Gods & Gårdar" har besökt mitt hem och ateljé, för att troligen till våren publicera en artikel. Mer info när det blir dags!

* Augusti 2019: Sommaren har snart passerat med relativt mycket måleri ute i markerna för min del. Jag har lett två kurser i friluftsmåleri, och förbereder nu kommande utställning i Falun i Oktober.

* Juni-juli 2019: Målar periodvis, däremellan har jag klarat av diverse andra åtaganden inkl deltagande som måleriinstruktör i SVT-serien "Allt för Sverige" med sändning till hösten. Jag har också invigningstalat på Hildasholm i Leksand; vid öppningen av Skulpturpark 2019.
'Anderssonskans Kalle' i Leksand visar min konst i sommar, oklart slutdatum.

* Maj-juni 2019: Årets Konst runt Siljan avklarad med gott resultat.

* Maj 2019: Jag hade det stora nöjet och äran att bjudas på middag inne på Zorngården, tillsammans med Zornmuseets ledning och en Amerikansk delegation av konstvänner. Ett fint minne!

* Mars 2019: Utställningen på Galleri Jan Wallmark i Stockholm blev lyckad, det kom gott om besökare och försäljningen var god. Dessutom var Flamencodansen mycket uppskattad!

* Januari-februari 2019: Målar enstaka friluftsmålningar, större format inomhus och förbereder kommande utställningar.

* November 2018: En av mina målningar har köpts in av Zornmuseet i Mora. Jag målade den på Zorngården i somras, samtidigt med Ukrainske kollegan Denis Gorodnichy, vilken även han fått en målning inköpt.

* November 2018: Deltog i "CarArtBiennalen" i Leksand där ett 50-tal konstnärer från Dalarna visas över en helg.

* Oktober 2018: Besökte invigningen av Nationalmuseum i Stockholm.

* Oktober 2018: Genomfört en arbetsresa till Krakow, där jag målade flera studier, besökte museer, gallerier, utställningar och sonderade ev framtida samarbeten. Staden är mycket vacker med en mängd fina miljöer och platser.

*September 2018: Har målningar med på 'Grand Antiques' på Liljevalchs i Stockholm. Visas av Galleri Claes Moser.

*September 2018: fortsätter måla utomhus, dock blir dagarna snabbt kortare och jag får bryta upp när ljuset plötsligt är borta.

*September 2018: Resa till Madrid med kollegan Kjell Janson. Vi besökte museerna, tillfälliga utställningar och Madrids Flamencoscen för att söka inspiration och nya motiv. Sorollamuseet blev en absolut höjdpunkt!
I övrigt hann vi med lite tecknande och målande i stad och park.

*September 2018: Jag och 10 kurselever ställde ut friluftsmåleri på Kulturkalaset i Leksand.

*Augusti 2018: Jag har under en vecka varit värd för den Ukrainske målaren Denis Gorodnichy från Ukraina. Vi blev varmt mottagna på Zorngården där Denis övernattade och tittade på samlingarna, och vi fick även en stund över för att måla på plats.
Vi spenderade också lite tid i min ateljé, innan vi for vidare till en intensiv dag på Stockholms konstmuseer.

*Augusti 2018: Samtliga målerikurser är nu genomförda, och eleverna har gjort mycket bra ifrån sig trots både intensiv hetta och kraftiga åskoväder. De har fått lära sig vikten av en i fält fungerande utrustning, snabbhet och driv i måleriet när de yttre förutsättningarna snabbt förändras, skillnader i kall och varm grönska, moln och vatten, mm.
Jag hoppas och tror det blir nya kurser även nästa år på Hildasholm i Leksand.

*Juli 2018: Kurs nr2 är genomförd med bra resultat; deltagarna har fått baskunskaper i friluftsmåleriets utmaningar och möjligheter.
Själv målar jag som vanligt i landskapet runt Dalälven, nära Hälla, Ullvi och Romma.

* Juli 2018: Hettan, torkan och röken från skogsbränderna har förvandlat landskapet och stämningen i min hemtrakt till att likna medelhavsområdet.
Jag försöker dra nytta av detta dis och ljus i friluftsmålandet.

*Juli 2018: Årets första målerikurs genomfördes i extrem värme, med tåliga och duktiga elever som målade det sagolikt vackra landskapet runt Ullvi i Leksand.
Här finns likheter med Sydeuropa, och värmen gjorde det än påtagligare.

*Maj-juni-juli 2018: Målar en hel del plein air i mina hemtrakter, sommarens fina väder inbjuder och ger möjligheter.

*Maj 2018: Gör min första skulptur; en liten skiss av en flamencodansös, i svart vax.

*Maj 2018: Årets konstrunda blev lyckad med gott om besökare i ateljén.

*April 2018: Provtrycker etsningar på konstgrafiska verkstaden i Falun.

*April 2018: Studieresa till Wien och Bratislava.

*Mars 2018: Arbetsresa till fantastiska Venedig, se 'oljemålningar'.

*Mars 2018: Vasaloppsveckan pågår med mitt motiv tryckt på diplom, affischer och en del andra saker.
Jag ställer ut på Greenverket i Tällberg.

*Februari 2018: Jag har blivit tilldelad medel ur Per & Anna Tägtströms minnesfond samt Märta & Edvin Thunströms fond, med syfte att miljösäkra min grafiska verkstad.

*Januari 2018: Vintern har gått till renoveringsarbete i ateljén, och att hålla huset varmt. Nu när ljuset återkommit målar jag lite vintermotiv, både inne och ute.

*November 2017: Jag är utsedd till 2018 års Vasaloppskonstnär, och har målat ett vinter- och ett sommarmotiv vilka kommer användas på diplom, affischer, som konsttryck och i diverse andra sammanhang.
(Mer info på www.vasaloppet.se, se länkar.)

*November 2017: Tre av mina friluftsmålningar har blivit antagna till Dalakonst 2018; Dalarnas konstförenings årliga salong. Vernissage 2/12.

*November 2017: 9-12/11 visar jag några målningar på Grand Antiques i Stockholm, denna gång i Skeppsholmskyrkan. Galleri Claes Mosers monter.

*Flyttar in i ateljén som på prov över vintern blir kombinerad bostad/ateljé.

*September 2017: Jag är en av 21 konstnärer som under några dagar deltar på 'Konst åt alla' i Idre. Arrangör är Bygdegårdarnas Riksförbund, och deras uppdrag att sprida konst ut i alla delar av landet är sympatiskt. Det kommer även göras inköp som sen fördelas ut i olika samlingslokaler i landet.

*September 2017: Arbetar med ett ännu hemligt uppdrag vilket kommer att offentliggöras i november. Tidspressat, men jag måste lösa uppgiften.

*September 2017: Jag har deltagit i öppnandet av Zornutställningen på Petit Palais i Paris; en stor och magnifik hyllning till konstnären! Missa inte, den som har möjlighet, pågår tom 17/12.
Under resan bodde jag nära Montmartre och spenderade en del tid i de välkända konstnärskvarteren, men även i andra delar av staden. Skissade miljöer i blyerts, handlade konstnärsmaterial, fikade på La Palette, besökte gallerier, antikhandlare och njöt av Parisatmosfären.
Flera andra svenskar och delegationer besökte utställningens öppnande; bla Zorns Vänner, Zornakademien, Zornmuseet, Nationalmuseum och andra som varit inblandade i utställningen eller arbetet runt Zorns minne.

*Augusti 2017: Går en kortkurs i torrnål och etsning för att få förståelse för arbetsgång och materialens möjligheter. Att bli en duktig grafiker tar lång tid, men jag har länge känt att dessa tekniker passar mig som har tecknandet som utgångspunkt. Dessutom ser jag möjligheter med infärgningsprocessen som i vissa lägen tangerar måleri, och där kanske jag kan hitta ett personligt yttryck.

*Juli 2017: Målar kvällstid för att fånga det 'nordiska ljuset', ett välkänt begrepp i dessa sammanhang. Vi bor på breddgrader som gör att vi kan uppleva dessa unikt ljusa sommarnätter, och det har friluftsmålare alltid dragit nytta av.
Mina resultat visar jag löpande under fliken 'oljemålningar'.

*Juli 2017: Jag har hunnit ut ett par fina kvällar för att fånga det nordiska ljuset med några små 'stänkare' (mitt ord för snabba fältstudier). Ser fram emot fler tillfällen när ateljéombyggnaden går mot sitt slut relativt snart.

*Juni 2017: Sedan Englandsresan har det varit en intensiv period med ombyggnad av ateljén. Målandet får stå tillbaks, det är svårt att hinna eller orka just nu, och jag måste lägga all kraft på byggandet.

*Maj 2017: Årets konstrunda är avslutad och jag är mycket nöjd med utfallet. Tack alla ateljébesökare!

*Maj 2017: Arbetsresan till England blev fantastisk, med stora upplevelser i naturen i Hereford och St.Ives, samt avslut på Londons museer och gallerier.
Jag målade runt 20st mindre oljemålningar, med vitt skilda förutsättningar i ljus och färgskalor.

*April 2017: Påskutställningen med Kjell Janson i Greenverket, Tällberg, blev väldigt lyckad. Drygt 500 besökare uppskattade både vår konst och den unika lokalen.
Jag och Kjell kommer nu inleda ett djupare konstnärligt samarbete, där måleri, glas och keramik kommer sammanföras på för oss ännu okända sätt.

*Mars 2017: Jag ingår nu i styrelsen för den nybildade föreningen 'Zorns Vänner'.

*December 2016: Besökt Konstgrafiska verkstaden i Falun inför mitt kommande vinterarbete med att återuppta grafik genom torrnålsgravyr och etsning. Följer upp med grafikkurs i Stockholm i sommar.

*November 2016, Recension från utställningen i Växjö:

"Ett konstnärskap som influerats av det sena 1800-talet visas just nu på Galleri Sigma i Växjö. Thomas Lissing har sett utställningen.

Galleri Sigma till och med den 26 november.

Bland arkitekter finns flera som manifesterar sig i spektakulära fasader, liksom det finns de som tvärtom värnar gamla traditioner. Även bland konstnärer finns många som vill bryta ny mark och utmana gränser, däremot inte lika många som hyllar de äldre skolornas uttryck. Anders Ståhl från Leksand hör till undantagen, med ett konstnärskap som starkt influerats av det sena 1800-talets friluftsmåleri.
Första intrycket är verkligen det av en resa bakåt i tiden. Utställningen andas sekelskiftet 1900 i flera aspekter. Bilderna är nätta i formatet, hänger relativt tätt trots detaljerade motiv, och så det här med ramarna. Kraftiga svarta ramar med guldkant förstärker ytterligare intrycket av tavelgalleri anno dazumal. Inte nödvändigtvis på ett negativt sätt, snarare blir helheten en intressant flirt med konsthistorien.

Själva måleriet är harmoniskt och lättgillat. Välbalanserat och säkert i kompositionen, samtidigt verkligt skickliga framställningar av dagsljusets skiftningar i olika landskap. Impressionismens och nationalromantikens företrädare ligger nära till hands att jämföra med, inte minst i fråga om färgskalan. Från intensivt blåa nyanser med kontrasterande stänk i gulockra till milt gröna bladverk och gräsmattor.
Miljöerna är också tidstypiska. Parker med statyer, fasader inbäddade i grönska, blommande trädgårdar och så vidare. Men det är uppenbart att motiven valts för sina speciella ljusförhållanden, och Ståhl fångar dem väl. Resultatet blir bilder som instinktivt tilltalar de flesta.

I innersta rummet utmärker sig några med enklare drag, ett mer svepande måleri och avsaknad av ramar. Med något undantag är dessa ändå inte lika fängslande som de mer naturalistiska.

På samma sätt som vissa förfasar sig över sekelskiftespalatset som eventuellt ska byggas vid Sigfridshäll här i Växjö, är det lätt att avfärda Ståhls måleri som historiserande pastisch. Samtidigt gläds andra åt att traditionellt hantverk hålls vid liv, liksom att skönhetsvärden får gå före samtida konformitet.
Oavsett vad man väljer att gilla sticker utställningens måleri ut hakan. Till den grad att Rune Perssons mer försynta grafik har svårt att hävda sig från sin hörna. Men även här finns några godbitar att titta närmare på."

*September 2016: Erbjuden en månads vistelse på Svenska Institutet i Paris för att måla, men tyvärr tvungen att tacka nej pga kommande utställning.

*September 2016, Kulturnatta Leksand pop-up utställning med Anders Gudmundson; "Målarbröder".

*Augusti 2016, målar utomhus så mycket jag kan, och det har varit ett antal fantastiskt spännande dagar där oväder hängt i luften och skapat väldigt speciella ljusförhållanden.

*Juni 2016, snart dags för kurs i friluftsmåleri på Hildasholm i Leksand, 9-10/7. Anmälan hos www.sensus.se

*Maj 2016, Deltog på resan 'I Zorns fotspår' till Andalusien; en mycket intensiv studieresa som gav mängder av intryck att bearbeta. Jag hann också med att måla ett antal oljestudier, samt skissade flamencodansare; ett hett första möte med denna så uttrycksfulla konstform!

*Maj 2016, Konst runt Siljan 5-8/5, ca.400 besökare på konstrundan.

*Nov-Jan, Utställning Galleri Claes Moser: 'Resande i konst'.

*Oktober 2015: Arbetsresa till Budapest.

*Augusti 2015: Visar målningar på Kulturnatta i Leksand 5/9, samt veckan därefter. Popupgalleri Norsgatan 28.

*Jag leder kurs i friluftsmåleri på Munthes Hildasholm i Leksand.

*Juli/augusti 2015: Galleri Claes Moser visar min konst på Helsingborgsmässan och Kulturdagarna i Marsstrand.

*Juli 2015: Öppen ateljé med cafe - "cafeljé" - söndagar i juli, kl.12-15.

*Juni 2015: Målarresa till Paris.

*Maj 2015: Konstrundan blev välbesökt med 470 besökare i ateljén.

*Maj 2015: Hemma från Capri, förbereder Konst runt Siljan 14-17/5.

*Mars 2015: Vistelsen på Capri pågår och jag målar från morgon till kväll, ute som inne. Ön är fantastisk!

*Februari 2015: Förberedelserna för Caprivistelsen påbörjad, ser fram mot tre veckors målande i fantastisk miljö.

*Februari 2015: Lyckat deltagande på Antikmässan i Stockholm genom Galleri Claes Moser.

*December 2014: Jag har blivit beviljad en treveckors arbetsvistelse på Villa San Michele på Capri i mars.

*November 2014: Visas på Galleri Donner i Helsingfors.

*November 2014: Några av mina målningar kommer finnas med i galleri Claes Mosers monter på Grand Antiques på Nordiska museet i Stockholm, 21-23/11.

*November 2014: Deltar på 'CarArt Biennalen' i Leksand, ett samarbete mellan Dalakonstnärer och näringslivet (Volvo).

*Oktober 2014: Parisresan blev mycket lyckad och jag målade nästan 20st mindre fältskisser, besökte muséerna och njöt av stadens skönhet.

*Oktober 2014: Målarresa till Paris. Jag kommer bl.a. måla i Montmartre, Bois de Boulogne och längs vänstra stranden; klassiska konstnärsmiljöer.

*Augusti 2014: Sommarens ateljéöppet avslutas 30/8. Ombyggnad stundar i höst.

*Augusti 2014: Jag leder friluftsmålerikurser på Hildasholm i Leksand 4-5/8 och 11-12/8.

*Juli 2014: Galleri Claes Moser visar min konst på Helsingborgsmässan och Kulturdagarna i Marsstrand.

*Juli 2014: Sommarens lördagsöppet i ateljén är lyckat med över 100 besökare vissa lördagar.

*Juni-Juli 2014: Deltar med en akvarell på den internationella salongen 'Fabriano In Acquarello', i Italien.

*Juni 2014: Konstrundan med ateljéinvigning blev mycket lyckad med många besökare i nya ateljén.

*Maj 2014: Fortsatt arbete med att göra nya ateljén funktionsduglig. Invigningen av Konst runt Siljans samlingsutställning blev välbesökt.
Målar beställningar i mån av tid, fler väntar.

*April 2014: Arbete med nya ateljén och Hildasholm Fine Art Weeks (4-16 augusti).
Har målat ute i centrala Stockholm för första gången.

*Mars 2014: Jag har genomfört en resa till Istanbul där jag målade ett antal mindre oljeskisser.

*Januari 2014: Galleri Moser visar mina måningar på antikmässan i Älvsjö.

*Januari 2014: Har levererat min första porträttbeställning, till Åland.

*Höstvisning på Galleri Moser.

*Oktober 2013: Galleri Moser visar mina måningar på antikmässan i Borås.

*September 2013: Jag har köpt gamla missionshuset i Hälla utanför Leksand och kommer att öppna för allmänheten våren 2014.

*September 2013: Tidningen Land genomför en auktion med en av mina målningar, till förmån för syriska barn och ungdomar i flyktingläger. Den inbringade 20.000kr för ändamålet.

*Augusti 2013: En intensiv målarsommar avslutas med utställning i ateljén och deltagande på Helsingborgs Antik o konstmässa samt Kulturdagarna i Marsstrand.

*Juli 2013: Sommaren har gått i målandets tecken! Jag har nog aldrig målat så mycket i fält som denna sommar och jag har bla målat på Ljusterö och Lagnö i Stockholms skärgård där det i slutet på 1800-talet fanns en konstnärskoloni med namn som Ankarcrona, JAG Acke, Liljefors, Engström och Zorn mfl. Härligt att måla i deras fotspår!
Dessutom har jag målat med Marc Dalessio; en av USA:s främsta friluftsmålare.
Målningarna visar jag på en kortare utställning i min ateljé under de första dagarna i augusti.
Samtidigt åker Claes Moser runt med min konst på ett par mässor i sydsverige och rapporterar om stort intresse.

*Maj 2013: Årets Konst runt Siljan blev mycket lyckad för mig med 640 besökare på 4 dagar, och många trevliga diskussioner och reaktioner.

*April 2013: Tidningen Konstvärlden publicerar ett reportage om Claes Moser där jag nämns och flera av mina målningar visas.

*April 2013: 25/4, vernissage på Galleri Moser.

*Februari 2013: Nytt prisrekord på två oljemålningar, sålda i Stockholm.

*Februari 2013: Stor artikel om mig i tidningen LAND.

*2013: Galleri Moser visar löpande min konst i galleriet på Karlavägen i Stockholm.

*December 2012: 13:e december är det vernissage på Galleri Moser; vi kör en jul/nyårssalong som pågår in i januari. Varierande öppettider, välkommen!

*November 2012: Min konst har visats på fina Galleri Donner i Helsingfors; stort intresse!

*November 2012: Jag har deltagit på Grand Antiques, Stockholm, i Galleri Claes Mosers monter. Många besökare och mycket god respons!

* Augusti 2012: Sommaren har jag ägnat åt bla friluftsmåleri, ateljéöppet och planering för kommande utställningar. Galleri Moser har nu ca.30 målningar och jag kommer leverera fler efterhand. Att få visa några målningar på den exklusiva antikmässan 'Grand Antiques' i Stockholm i november blir spännande!

* Maj 2012: Årets konstrunda "Konst runt Siljan" lockade 700 besökare på fyra dagar till min ateljé, nytt rekord!

* Maj 2012: Claes Moser, Stockholm, är nu min gallerist och sköter hanteringen av utställningar och de flesta försäljningar: www.gallerimoser.com

* Våren 2012: Ny stor ateljé i Leksands gamla tingshus!

* November 2011: Stor utställning på Leksands kulturhus.

* Oktober 2011: Min nya bok släpps på vernissaget 19/11, se omslaget på bilden till vänster.

* Oktober 2011: Antagen på Dalakonst med två verk. 550 inlämnade verk av 130 konstnärer, 65 verk av 38 togs med.

* Oktober 2011: Deltog under en helg på konstmässan i Kista och knöt ett par bra kontakter med gallerister i Stockholmsområdet.

* Augusti 2011: Sommaren har jag ägnat åt att förbereda höstens utställningar och jag har också hunnit med ganska mycket friluftsmåleri. Än återstår mycket arbete!

* Maj 2011: Besöket i Kina blev intressant och jag fick se Peking, Changchun och landskapet däremellan från tågfönstret. Institutet invigdes med att ett antal kinesiska kalligrafer och vi två svenska konstnärer/Vice Presidenter träffades och målade ihop på kinesiskt vis. Vi skänkte också varsitt konstverk till institutets samling. Nu planeras det för framtida utveckling och det blir säkert fler besök.

* Maj 2011: Jag har blivit inbjuden, och tackat ja, till att bli en av två svenska "Vice Presidents" för ett nytt konstinstitut som snart öppnar 7,5-miljonersstaden Changchun i Kina.

* Maj 2011: Hemma från en fantastisk vecka på Gotland med gott om material att arbeta vidare med framöver. Räknade in 80 fågelarter utan större ansträngning men våren var inte lika långt gången som vid Siljan. Antar att havet kyler ön.

* April 2011: Arbetar med en större beställning från en privatsamlare samt förbereder Gotlandsresan.

* Mars 2011: Planerar årets aktiviteter inklusive en målarresa t Gotland, flera utställningar, beställningsarbeten, en ny bok och en resa till Asien i höst.

* Nov 2010: När jag kom hem från Thailand väntade två glada besked: Antagen i KRO och så har jag fått ett kulturstipendium ur Märta och Edvin Thunströms fond.

* Nov 2010: Varit i Thailand i nästan tre veckor. Regnskogsvandring mm.

* Nov 2010: Deltog i samlingsutställningen CarArt på Volvo i Leksand. Många besökare och en fin utställning i samarbete med näringslivet.

* Har knappt hunnit med annat än boken (och en del friluftsmålande förståss!) Ställde ut i Arboga på hösten, annars har det inte blivit mycket utställt.

* Sommaren har varit intensiv med mycket arbete runt boken, dvs direktförsäljning, signeringar och insäljning mot företag. Men det har gått bra!

* I juli släppte jag min första bok: "Siljan-en kärleksförklaring". 288 sidor, ca 220 bilder och den har redan blivit en bestseller! Beställ nu via: www.goodphotos.se

* 13-16 maj hade jag öppen ateljé under Konst runt Siljan och tog emot ca.300 besökare.

* April 2010. Påskutställningen på Greenverkets konsthall i Tällberg gick mycket bra och jag hade 400 besökare.

* Januari 2010. I påsk kommer jag ställa ut på Greenverket i Tällberg. Det är en stor lokal som skall fyllas och jag har nu börjat arbeta på nya konstverk inför utställningen.

* December 2009. Det blev försäljning på konstauktionen i Paris. Försäljningspriset blev klart högre än hemma vilket är intressant för framtiden.

* Jag har varit till Gambia och Senegal i november. Det blev fina upplevelser i naturen och bland lokalbefolkningen. Har börjat måla ihop mina intryck.

* November 2009: Jag har blivit antagen på Dalakonst i Falun med 4st större oljor. Utställningen har fått mycket uppmärksamhet pga den "Ryska" hängningen som komissarien Peter Johansson valde att använda sig av.

* September/oktober 2009. Utställningen på Galleri ASON gick bra och bla gjorde Karlstads kommun ett inköp för 12000kr: oljan "Stenar i vatten".

* September 2009. Jag har blivit kontaktad av auktionshuset Auctioneve i Paris för att skicka ner tre stycken akvareller till en auktion i höst.

* Maj 2009. Konst runt Siljan blev väldigt lyckad för mig med 485 besökare på fyra dagar vilket är nytt rekord.

* Mars 2009. Har blivit antagen i KID - Konst i Dalarna. Det är den kanske viktigaste organisationen att vara med i som konstnär verksam i Dalarna. Antagningskriterierna är motsvarande som för KRO.

* Februari 2009. Arbetet med att iordningställa min nya ateljé i Västanvik utanför Leksand har nu påbörjats. Jag river ur gammal inredning och väggar för att skapa rymd och i det första rummet innanför entrén tänker jag ha ett litet galleri för min konst. Under Konst runt Siljan 21-24 maj blir det invigning för allmänheten.

* Jag har för februari blivit tilldelad utmärkelsen "Conservation artists Award" för mitt naturvårdsengagemang och min konstnärliga nivå, av den internationella organisationen Artists for Conservation.

* Hemsidan om min konst har bytt adress till andersstahl.se. Jag har dessutom två till hemsidor för att hålla isär mina verksamheter: www.artofnature.se och www.goodphotos.se

* Jag blev antagen med två oljemålningar på jurybedömda "Dalakonst" på Dalarnas museum som avslutades 10/1-09.

* Car Art på Volvo i Leksand blev en succé! Mycket folk och en varierad utställning med 25 konstnärer.

* Jag har som en av ett 30-tal konstnärer i Dalarna blivit utvald att visa min konst och berätta om hur jag arbetar för statens konstråd som är på "turné" i Mellansverige.